KURUMSAL

DURU BULGUR BU KEZ DE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI BULGUR EĞİTİMİ VERDİ

9 Mayıs tarihinde Ataşehir Olcay Anaokulunda düzenlenen bulgur etkinliğinde, Duru Bulgur yaşları 4 ile 6 arasında değişen minik öğrencilere uygulamalı bulgur eğitimi verdi.

Bulgur kültürünü nesillere aktarmak için hem yurt içinde hem de yurt dışında tadım ve eğitim çalışmaları yapan Duru Bulgur, bu kez anaokulu öğrencilerine eğitim verdi. Çok sayıda minik öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitime, öğretmenlerde katıldı.

Duru Bulgur Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Sarımehmet, etkinlik katılan çocuklara bulguru, bulgurun önemini, tarihini, üretimini ve faydalarını hem anlattı hem de eğlendirdi.

Ülkemiz;’’bulgurun anavatanı, bu nedenle bulgur beslenmemizde ve kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir’’ dedi. Bulgurun vitamin açısından çok zengin bir besin olduğuna değinen Sarımehmet, sağlıklı olabilmemiz için mutlaka bulgur tüketmemiz gerektiği bilgisini miniklere aktardı. Bulgur eğitimini dikkat ve ilgi ile izleyen minikler Sarımehmet’e bulgurla alakalı çeşitli sorular sordular.

Minikler bulgur eğitimi sonrasında, öğretmenlerin gözetiminde Duru Bulgur’un patentli ve en sevilen bulgur çeşidi olan Başbaşı Bulgur ile meyve salatası hazırlamak için harekete geçtiler. Çocukların bulguru severek yiyebileceklerinin amaçlandığı eğitimde, minikler mutfak önlüğü, aşçı bonesi takarak heyecan içerisinde meyve salatası hazırlıklarına devam ettiler. Mutfak becerilerinin de gelişimine katkı sağlayan uygulamalı eğitimde, minikler annelerine yaptıkları salatadan bir kâse; Anneler günü kapsamında annelerine sunmak için evlerine götürdüler.

Olcay Anaokulu sahibi Olcay Karatepe, eğlenceli ve bilgilendirici geçen uygulamalı bulgur eğitiminin çocuklar için faydaları olduğunu vurgulayarak, ilgiyle izlediklerini belirtti. Günün en büyük sürprizini ise, akşam eve götürecekleri Başbaşı Bulgurlu Meyve salatasıyla annelerine yapacaklar” dedi.

09 Mayıs 2016

DİĞER HABERLER

Duru Bulgur, Fransa’da büyük beğeni topladı!
Devamı
Ruslardan Duru Bulgur’a Tam Not!
Devamı
Dubai’de Duru Bulgur Çok Beğenildi!
Devamı